Voor een bekende ‘fast casual’ restaurantketen zoeken wij momenteel een CEO.
De keten telt momenteel een 10-tal restaurants en heeft verdere uitbreidingsplannen.
De restaurants bezorgen hun klanten een totaalervaring en hebben allemaal een moderne, hippe look die je onmiddellijk welkom laat voelen. Dankzij het beheer van en de controle over hun aankoop-/voedselketen kunnen ambachtelijke kwaliteitsproducten gegarandeerd worden.
Om het bedrijf nog verder te professionaliseren is beslist om een externe CEO aan te werven die het bedrijf in al haar dimensies zal leiden en naar het “future proof next level” zal brengen.
Jobinhoud
De CEO is eindverantwoordelijk voor het algemeen beleid in alle facetten.
Hij/Zij denkt actief, strategisch en operationeel en toekomstgericht mee over de verdere ontwikkeling van het bedrijf, o.a. rekening houdend met veranderende marktgegevens – en tendensen. Hij/Zij heeft de cruciale taak om niet alleen het merk te leiden, maar ook om flexibel en responsief te zijn in een concurrerende en evoluerende markt.
De nieuwe CEO zal in een eerste fase in tandem werken met de huidige CEO-oprichter.
Meer in het bijzonder zal de CEO de verantwoordelijkheid opnemen over:
1. Het Strategisch Beheer:
- Ontwikkelen en implementeren van strategieën om de groei van de restaurantketen te bevorderen, rekening houdend met regionale en internationale markten.
- Evalueren van het concurrentielandschap en aanpassen van de bedrijfsstrategieën i.f.v.
de juiste inzichten.
2. De Operationele Uitvoering:
- Overzien van de dagelijkse operationele activiteiten, inclusief supply chain, logistiek en
kwaliteitsbeheer.
- Zorgen voor een consistente naleving van de operationele normen en merkrichtlijnen in
alle vestigingen.
3. Het Financieel Beheer:
- Verantwoordelijk voor de financiële planning, budgettering en rapportage aan de Raad
van Bestuur.
- Optimaliseren van de kostenstructuren en het identificeren van kansen voor rendementsverbetering.
4. De Klantgerichtheid:
- Prioriteit geven aan de klantervaring en het waarborgen van hoge normen voor service
en productkwaliteit.
- Luisteren naar feedback van klanten / restaurantmanagers en implementeren van
verbeteringen.
5. De Innovatie:
- Stimuleren van innovatie in het menu, operationele processen en technologische
toepassingen om relevant te blijven in een dynamische markt.
- Eventuele uitbreiding van het huidig restaurantconcept naar andere (goedkopere?)
segmenten.
6. Het Personeelsbeheer:
- Leiden van een team van managers en medewerkers, waarbij de nadruk ligt op
talentontwikkeling en teambuilding.
- Creëren van een positieve en inclusieve bedrijfscultuur.
7. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO):
- Integreren van duurzame praktijken in de bedrijfsvoering en het nemen van initiatieven
op het gebied van MVO.
8. De Technologische Integratie:
- Onderzoeken en implementeren van technologische oplossingen om de efficiëntie te
verbeteren, zoals digitale bestelplatforms en geavanceerd voorraadbeheer.
Belangrijkste Profielkenmerken